Werkwijze hondenmassage

Als u een afspraak voor een massage heeft gemaakt, stuur ik u een intakeformulier. Daar staan vragen in die u moet beantwoorden. Als u dit gedaan heeft kunt u uw formulier terugsturen. Daardoor krijg ik alvast een beeld van de hond en zijn eventuele klachten. Bij de eerste afspraak word alles doorgesproken. Ik zal de hond ook palperen(bevoelen) en een observatie en inspectie uitvoeren. De observatie en inspectie houd in dat ik kijk of er bijzonderheden zijn zoals:

  • kleur van de slijmvliezen
  • zijn de oren schoon
  • het gebit
  • hoe zien de nagels/voetzolen eruit
  • huidafwijkingen b.v. bultjes, wondjes enz.
  • vacht
  • houding/balans van de hond

 

Ook zal ik een aantal bewegingstesten doen om te kijken of er eventueel blokkades zitten en of hij/zij problemen heeft met sommige testen uit te voeren. Dit kan veel zeggen over de klachten die de hond heeft. Ook bekijk ik het gangwerk van de hond. Deze eerste keer duurt alles bij elkaar ongeveer een uur of wat langer. De daarop volgende behandelingen ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Als u bekend bent met sommige klachten die uw hond heeft. Is het beter om eerst even naar de dierenarts te gaan, als u dat al niet gedaan heeft. Heeft uw hond Epilepsie, hartproblemen of andere aandoeningen en heeft de hond medicijnen? Overleg eerst altijd met de dierenarts of de hond wel gemasseerd mag worden. Soms kan het voorkomen dat uw hond niet gemasseerd wilt worden. Of de eerste keer nog niet helemaal. Dat kan komen omdat de hond erg aan mij moet wennen en mij nog moet vertrouwen. Of zijn lichaam is erg pijnlijk. Meestal na 1 of 2 keer komt dat wel goed. Maar soms heeft het wat langer tijd nodig.

Als ik u hond niet kan of mag masseren kijk bij Contra indicaties.

U kunt natuurlijk ook eenmalig uw hond laten masseren, gewoon een lekkere ontspanningsmassage! Dit is ook mogelijk na een trimbeurt. Uw hond kan dan weer lekker ontspannen mee naar huis.

 

Als u een afspraak gemaakt heeft voor een hondenmassage, dan is het fijn als u deze voor & nazorg even leest!

 

Voorzorg:

Voordat de hond naar mijn salon komt, is het fijn dat hij/zij goed uitgelaten is. Geen uren in het bos alstublieft! De massage is geestelijk en lichamelijk vermoeiend, dus is het fijn als daar nog genoeg energie voor is. Graag uw hond droog brengen(als dat mogelijk is). Ook kan de hond beter niet teveel eten van tevoren

Nazorg:

Als uw hond weer even uitgelaten is na de massage en lekker thuis is, laat u hem/haar dan lekker even met rust, zodat er een tukje gedaan kan worden. De dag erna ook nog even rustig aan doen. Na de massage kan het zijn dat de hond meerdere dagen rustig aan moet doen afhankelijk van de soort massage of klacht.

 

Als u nog vragen heeft, neem dan Contact met mij op!

 

Ik hoop u snel te zien!