Uw konijn in de salon

 

Behandelingen:

 • Knippen
 • effileren inkorten
 • scheren
 • Borstelen/kammen
 • Nagels knippen

 

Konijnentrimmen:

Je ziet tegenwoordig steeds meer langharige konijnen en kruisingen hiervan. Lang of half lang harige konijnenrassen zijn:

 • Angora
 • Angora dwerg
 • Teddy Widder
 • Teddy dwerg
 • Voskonijn
 • Voskonijn dwerg

Deze konijnen moeten goed geborsteld worden en elke 6 tot 8 weken worden geknipt in een erkende konijnentrimsalon. Vooral de Angora’s en de Teddy’s hebben een bewerkelijke pels. Vooral de niet showdieren moeten met regelmaat geknipt worden, om klitvorming te voorkomen. De langharige kruisingen hebben vaak een lastige vacht om bij te houden door de hoeveelheid wol. Deze pels klit erg snel. Er blijft van alles in de pels hangen. Stro, hooi, bodembedekking en eventueel ontlasting.

Ook kortharige konijnenrassen en kruisingen zijn welkom. Ongeveer 2 keer per jaar wisselen ze hun pels. Konijnen met een dikke pels komen soms moeilijk door de rui. Ik kan ze daarbij helpen. Het is dan verstandig om ze een paar keer achter elkaar te brengen, totdat de rui over is. Deze konijnen hebben vaak kans op verstopping in de darmen, door het vele opgelikte haar bij het wassen van zichzelf.  Dat kan gevaarlijk zijn, het darmstelsel kan stil komen te liggen, wat dodelijk kan zijn!

Konijnen worden hier niet gewassen! Mocht het nodig zijn eventueel het kontje.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust Contact met mij op.

Als u een afspraak gemaakt heeft voor uw konijn bij mij in de trimsalon, dan is het fijn als u deze voor & nazorg even leest!

Voorzorg:

Breng uw konijn in een vervoersmandje die goed gesloten is. Heeft uw konijn een maatje, dan is het verstandig om die ook mee te nemen om zo latere vechtpartijen te voorkomen. Het getrimde konijn kan namelijk na de trimbeurt ineens anders ruiken en ziet er waarschijnlijk ook anders uit, waardoor hij/zij thuis niet herkend wordt.

Als u hier in de konijnentrimsalon bent noteer ik uw gegevens en bespreken we wat we gaan doen met de pels. Ik zal het konijn in uw bijzijn even bevoelen op eventuele klitten. Klitten worden weggeschoren of geknipt. Ook knip ik de nagels en bekijk uw konijn op bijzonderheden. U mag erbij blijven, of weer weggaan. Ik laat het weten als uw konijn weer klaar is.

Dan kunt u hem/haar ophalen. Ik probeer niet langer dan een uur bezig te zijn. Het kan zijn dat uw konijn langer hier is, zodat uw konijn dan tussendoor even een pauze heeft.

Nazorg:

Eenmaal thuis is het beter om even geen brokken te geven, maar veel hooi en groenvoer. Een konijn is namelijk gevoelig voor stress en een trimbeurt brengt wel spanning met zich mee. Het darmkanaal kan hierdoor stil komen te leggen, dus is het verstandig om veel vezels te geven na de trimbeurt, om zo de darmwerking optimaal te houden. Eenmaal thuis laat u uw konijn(en) lekker met rust om even bij te kunnen komen.

Als u nog vragen heeft, neem dan Contact met mij op!

Ik hoop jullie snel te zien!

 

Ik ben een erkende konijnentrimmer, Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Ik ben lid van de Algemene Belangenvereniging voor het HuisdiertoiletteerBedrijf. Klik op de afbeelding voor meer informatie.