Uw kat in de salon

Behandelingen:

 • Knippen
 • Effileren inkorten
 • Scheren
 • Plukken
 • Borstelen/kammen
 • Nagels knippen
 • Oren schoonmaken

 

Kattentrimmen:

Er zijn verschillende trimtechnieken die we kunnen toepassen in de kattentrimsalon, zoals knippen, effileren inkorten, scheren, plukken, borstelen en kammen. Daarbij worden de nagels geknipt en oren schoongemaakt. In sommige gevallen kan het niet anders, dan dat ik uw kat wel kort moet scheren. Die redenen zijn, omdat de kat dusdanig in de klit/vilt zit (ontklitten doet pijn!), erg oud is en/of artrose heeft en niet geborsteld wilt worden thuis, gevoelig is op de huid, of medische redenen.

 

De rassen die het meeste voorkomen in de kattentrimsalon zijn:

 • Main Coon
 • Noorse Boskat
 • Ragdoll
 • Turkse Angora
 • Heilige Birmaan
 • Britse Langhaar
 • Pers

Of kruisingen van bovenstaande rassen. Ook zie je regelmatig een Europese langhaar, die komen regelmatig voor in nesten van de Europese korthaar. De lang of halflang harige katten moeten regelmatig geborsteld en gekamd worden. Zeker 1 keer per week, maar in de vachtwissel periode 2 keer per week. Gebeurt dit niet om wat voor reden dan ook, dan kan de oude vacht gaan vilten/klitten. Het beste kunt u voordat de vacht gaat vilten/klitten naar de salon te komen. Vindt uw kat het niet prettig om thuis geborsteld te worden, dan kunt u het beste elke 4 tot 6 weken uw kat laten behandelen in de salon.

Niet alleen lang en halflange katten kunnen naar de salon, maar ook de kortharige rassen, zoals bijvoorbeeld de Britse korthaar. Deze kunnen ook flink verharen tijdens de vachtwissel in het voor- en najaar. Ook dan zal een goede borstel en kam beurt uitkomst bieden.

Omgang:

Een kat is geen hond en heeft graag de touwtjes in handen. Dat geeft niet, ik werk met de los/vast methode. We gaan de kat niet in bedwang houden, maar samenwerken. Op deze manier zal hij/zij het veel beter accepteren. De kat heeft dan het gevoel dat hij/zij zeker iets in te brengen heeft en dat ik rekening houdt met hem/haar. Het is erg belangrijk om de kat niet van tafel te laten springen!

Als u een afspraak gemaakt heeft bij mij in de trimsalon, dan is het fijn als u deze voor & nazorg even leest!

Voorzorg:

Neem uw kat mee in een vervoersmandje die goed gesloten is. Probeer thuis de kat met zo min mogelijk stress in het vervoersmandje te krijgen. Het mooiste is als de kat getraind is hiervoor en dat hij/zij vertouwd is met het mandje. Als u hier bent noteer ik uw gegevens en bespreken we wat we gaan doen met de vacht. Ondertussen mag het mandje open op de grond en kan de kat de salon verkennen als die dat wilt. Ik zal de kat op tafel in uw bijzijn even bevoelen op eventuele klitten. U kunt erbij blijven, dat kan handig zijn als ik een extra handje nodig heb. Ik wil niet langer dan een uur bezig zijn met de trimbeurt. Soms is het nodig dat de kat een 2de keer moet terugkomen om de klus te klaren. Dat kan wel eens voorkomen als hij/zij het gefrunnik snel zat is, of omdat de behandeling te lang duurt i.v.m. de vele klitten. Ik was de kat niet, tenzij dit echt noodzakelijk is.

Nazorg:

Als de kat eenmaal thuis is, zal die zich waarschijnlijk gaan wassen. Als deze geschoren is, kan het zijn dat hij/zij erg moet wennen aan het nieuwe uiterlijk. Het kan zijn dat uw kat zich even verstopt, laat ze maar lekker met rust. De katten die naar buiten gaan, zullen nu misschien binnen blijven i.v.m. de kou.

 

Als u nog vragen heeft, neem dan Contact met mij op!

 

Ik hoop jullie snel te zien!

 

Ik ben lid van de Algemene Belangenvereniging voor het HuisdiertoiletteerBedrijf. klik op de afbeelding voor meer informatie.