Uw hond in de salon

 

Behandelingen:

 • Knippen
 • Effileren inkorten
 • Effileren uitdunnen
 • Scheren
 • Plukken/strippen
 • Ontwollen
 • Borstelen/kammen
 • Wassen en drogen
 • Nagels en/of pootjes knippen
 • Massage
 • Wellness (trimmen+ontspanningsmassage)

 

 

Hondentrimmen:

Er zijn verschillende trimtechnieken die we kunnen toepassen in de hondentrimsalon, zoals knippen, effileren inkorten, effileren uitdunnen, plukken/strippen, ontwollen, borstelen en kammen. Daarbij worden de nagels geknipt, oren schoongemaakt, wordt het haar bij de geslachtsdelen geknipt of geschoren, het haar onder de voetzolen kort gemaakt en wordt de hond gewassen en droog geföhnd.

 

Het begrip dat een hond alleen kaalgeschoren wordt in een hondentrimsalon is absoluut niet waar! Dit weerhoud mensen vaak om de trimsalon op tijd te bezoeken. Maar ik kan meer dan dat! Allereerst gaan we kijken welke techniek er bij de hond past. Ik trim de honden zoveel mogelijk naar de rasstandaard van het ras dat u heeft. Heeft u geen rashond, dan passen we het model aan naar wens. U wilt toch ook graag dat uw maatje er mooi uitziet?

 

In sommige gevallen kan het niet anders, dan dat ik uw hond wel kort moet scheren of knippen. Die redenen zijn, omdat de hond dusdanig in de klit/vilt zit (ontklitten doet pijn!), erg oud is en/of artrose heeft en niet lang kan staan, gevoelig is op de huid of medische redenen. Honden die geplukt/gestript horen te worden volgens de rasstandaard, kunnen weleens een afwijkende vachtstructuur hebben. Dit kan komen door erfelijkheid, medische klachten, medicijnen, castratie of sterilisatie. Deze honden worden soms gedeeltelijk of geheel geknipt. Plukhonden die geknipt worden krijgen een zachtere, wollige of dunnere vacht. De kleur wordt vaak bleker, maar niet altijd. Als het voor de gezondheid van de hond beter is om te gaan knippen of scheren dan doe ik dat! Uiteraard laat ik het altijd weten. 

Omgang:

Hoe ik met de hond samenwerk is niet altijd standaard. Honden zijn namelijk nooit hetzelfde. Ik werk op gevoel en elk dier is uniek. Commando’s gebruik ik niet. Ik ben er niet om uw hond te trainen, maar om samen te werken. Ik werk één op één met de hond en met zoveel mogelijk rust en begeleiding bereik je meer. Na een paar keer kennen ze het ritueel en gaat het meestal vanzelf.

 

Als u een afspraak gemaakt heeft voor uw hond bij mij in de salon dan is het fijn als u deze voor & nazorg even leest!

 

Voorzorg:

Voordat de hond naar mijn salon komt, is het fijn dat hij/zij goed uitgelaten is. Geen uren in het bos alstublieft! De trimbeurt of massage is geestelijk en lichamelijk vermoeiend, dus is het fijn als daar nog genoeg energie voor is.

Graag uw hond droog brengen als dat mogelijk is. Ook kan de hond beter niet teveel eten van tevoren.

 

Binnenkomst:

Als u bij mij binnenkomt om de hond te brengen, dan kan het zijn dat ik de hond even negeer. Dit doe ik omdat uw hond moet even wennen aan de omgeving en geuren wilt opsnuiven. Uw hond kent mij niet, sommige honden willen niet gelijk door vreemde aangehaald worden. Wil hij/zij dat wel dan is dat prima natuurlijk. De hond mag los om zo de salon verkennen. Ondertussen noteer ik uw gegevens en bespreken we voor het trimmen wat voor techniek ik ga gebruiken voor de vacht. Nu kunt u tijd nemen voor uzelf, uw hond is in goede handen. Maak het afscheid niet te lang. Een :“Ik ben zo terug”. Is voldoende. Hoe langer het afscheid, hoe nerveuzer de hond wordt.

 

Nazorg:

Als uw hond weer even uitgelaten is na de trimbeurt of massage en lekker thuis is, laat u hem/haar dan lekker even met rust, zodat er een tukje gedaan kan worden. De dag erna ook nog even rustig aan doen. Na een massage kan het zijn dat de hond meerdere dagen rustig aan moet doen afhankelijk van de soort massage of klacht.

Als u nog vragen heeft, neem dan Contact met mij op!

Ik hoop jullie snel te zien!

 

Ik ben lid van de Algemene Belangenvereniging voor het HuisdiertoiletteerBedrijf. Klik op de afbeelding voor meer informatie.